EP u sjedećoj odbojci: BiH osvojila bronzu u susretu protiv Hrvatske

Spread the love
Rental Travel

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je bronzu na Evropskom prvenstvu u susretu protiv domaćina Hrvatske. Izabranici Mirze Hrustemovića dobili su reprezentaciju Hrvatske s rezultatom 3:0 (po setovima 25:21, 25:16 i 25:18). Direktan prenos pratili ste na BHT1.

Reha Centar

Izabranici Mirze Hrustemovića bili su veliki favoriti u ovom meču, jer selekcija domaćina nikada nije uspjela savladati najbolji bh. tim u sjedećoj odbojci.

Nakon devet uzastopnih naslova najboljih evropskih reprezentacija, jučer je najtrofejniji bh. reprezentativni tim u dramatičnoj utakmici, odigranoj u pet setova, izgubio od Rusije rezultatom 3:2 u setovima.

Najbolji i najtrofejniji sportisti Bosne i Hercegovine jučer su odigrali finale prije finala, jer je uoči prvenstva svima bilo jasno kako su favoriti za najsjajniju medalju Rusi ili reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Rusija će danas, od 13.30 sati, za zlato odmjeriti snagu sa selekcijom Ukrajine.

Nakon ovog prvenstva rukovodstvo naše najtrofejnije reprezentacije trebalo bi da povuče poteze koji će dovesti do toga da ovaj rezultat bude samo malo posrtanje nakon kojeg će biti nastavljena ne samo evropska dominacija, nego i omogućen novi atak na sam svjetski vrh.

BHRT

Komentari

Komentara