Emir Suljagić : Proteste su kidnapovali lažni ljevicari

Spread the love
Menprom

Osvrcuci se na proteste koji od 7. februara traju na ulicama bosanskohercegovackih gradova, Suljagic kaže da ih podržava

Reha Centar

– Bio sam na protestima svaki dan dok su imali smisla. I smatram da onaj ko je za to nadležan mora pod hitno proglasiti amnestiju svih onih koji su ucestovali u nasilju taj dan, jer aparat represije ove države mora prije svega da bi pokazao da je cuo glas naroda, da se posveti onima koji dvadeset godina vrše nasilje nad ekonomijom ove zemlje. Optužbe za terorizam su apsurdne i to sam rekao najglasnije što mogu. Prestao sam, medutim, ici kada sam shvatio da su prvo proteste, a onda i tzv. plenume kidnapovali lažni ljevicari kojima je Bosna samo još jedan front u globalnoj borbi protiv tržišnog kapitalizma i znaci im toliko da su u to ime spremni marširati pod istom zastavom s globalno najpoznatijim negatorima genocida u Srebrenici i BiH, kao što su Noam Chomsky, Tariq Ali i Arundhati Roy. Fale im samo Diane Johnstone i Stevan Karganovic pa da ugodaj bude potpun.

Meni je Bosna sve i kada sam bio i na ulici radio sam to zato što mislim da je narod bio u pravu i da je uvijek u pravu. Ali, mislim da organizatori plenuma moraju reci ljudima koji tamo dolaze koji su njihovi pravi ciljevi i prave vrijednosti, umjesto što im nastavljaju lagati. I neka poslije toga formiraju radnicku samoupravljacku partiju i izadu na izbore – izjavio je koordinator Koalicije nevladinih organizacija „Prvi mart“  Emir Suljagic.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: