Eksplozija nezadovoljstva naroda je posljednja opomena režimu

Rental Travel

Narod nije mogao istrpiti ponašanje vlasti u BiH. Probleme  u privredi i društvu su proizveli politicari svih nivoa vlasti. Tajkunske  i jaranske privatizacije, pljacke i okupacije preduzeca uradili su ovi koji danas zavaljeni u fotelje, nedodirljivi, nece da prstom mrdnu za obespravljenu i osiromašenu armiju radnika. Štrajkovi, blokiranje prometnica, mirne demostracije, upozorenja, štrajkovi gladju, šatorska naselja, dolazak pred skupštine;  federacije, kantona, opcina bilo je uzalud, niko nije pokazao interes da sasluša te nesrecnike ciji su razlozi  bili opravdani, nisu pristajali na razgovor, a o pomoci da ne govorimo. Naviknuti da im niko ništa ne može, mislili su da se pobune naroda dešavaju drugima, daleko od njih i da ce to sve utihnuti za dan dva, kako se vec dešavalo ranije. Ovoga puta nije moglo biti tako. Ekstremno nezadovoljstvo je kulminiralo, a velika je sreca što nije došlo do žrtava. Politika je sve darivala svojim poslušnim clanovima, nesposobnim i neradnicima, lopovima sa jasnim ciljem, da se rastjeraju radnici, unovci pokretna, a nepokretna imovina stavi pod hipoteku, podignu krediti u bankama, a novac podijeli u bandi koja je to omogucila.

Reha Centar

Sve se to dešava na prijedlog i podršku politicara mocnika uz pomoc bankara, gdje su svi oni imali svoje interese. Tajkuni su dobro cuvani dok odradjuju prljave poslove za svoje šefove. Godinama, lažna obecanja, lopovluk i nemar za gradjane – radnike, doveo je do eksplozije  nezadovoljstva. Desio se narod, sa minimalnim posljedicama, nema mrtvih glava, a štete se mogu sanirati. Ovo treba shvatiti kao posljednju opomenu svim politicarima koji su do sada radili samo za sebe i stranku. Naredno dešavanje naroda, može biti daleko gore, nema više mirnih demostracija, to je prošlost. Osiromašeni  gradjani – djelovace kao kaznene ekspedicije, bez milosti za one koji su ih pretjerali sa svojim bogastvom na racun države i naroda, njima nece trebati antikorucijski zakon niti sud, sve ce se rješavati odmah i na licu mjestu. Gospodo, politicari sve štete nastale u demostracijama padaju na vaš teret. Niste imali osjecaja za vrijeme i koliko je dosta. Svi troškovi nastalih šteta, padaju na vas racun.

Možda planirate da uzmete kredit i da jednom polovinom sanirate štete, a drugu polovinu za sebe. Ako imate i malo obraza i savjesti, umjesto toga smanjicete licne dohotke za 50%, jedino tako se možete ti svoj doprinos. Narod dobro zna ko je lopov. Najopasniji je narodni sud tamo ne igraju veze i poznanstva, nisu potrebni suci i svjedoci niti ima praštanja i odlaganja presude. Kada se analiziraju štete ucinjene kod dogadjanja naroda može se zakljuciti da su objekti institucija vlasti ošteceni onoliko, koliki je njihov doprinos za stanje u gradu, kantonu, državi, onako kako su radili i kolika je njihova uloga:

U Tuzli je nastradao objekat Vlade Tuzlanskog kantona, oni su glavni krivci za stanje u privredi, narod znao i morao ih je kazniti.

U Mostaru najveca šteta je ucinjena na objektu opcine Mostar, totalno uništen, objekat uz još dodatak Gradaske vijecnice. Objekti Vlade HNK pretrpili su manju štetu, dovoljnu za opomenu.  Znaci veliku odgovornost u Mostaru snosi opcina i njen gradonacelnik. Objekti su nastradali, jer nezadovoljni gradani nisu mogli kazniti konja vec su tukli po samaru.

U Sarajevu je platilo predsjedništvo koje inace ništa i ne radi, bolje bi bilo da ga nema, postali su muške sise koje nikom ne trebaju. Oni unose smutnju i nemir medju gradjane BiH.

Ova dogadjanja su dobar znak za bolju buducnost, pojedinci imaju strah u zadnje vrijeme, bježe od javnog pojavljivanja, drugim rijecima dobro se skrivaju od naroda, jer znaju da ce umjesto pozdrava cuti (zasluzene) uvrede. Imaju dovoljno vremena da razmisle do oktobra!

Prof. Hasan – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: