Ekonomsko-trgovinska škola upriličila program pod nazivom “Bosna u mom srcu”

U srijedu, 28.februara 2018.godine, Ekonomsko-trgovinska škola, u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom “Derviš Sušić”, upriličila je program povodom 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pod nazivom “Bosna u mom srcu”. Programu su prisustvovali brojni građani Tuzle, učenici i profesori.
Učenici su uzeli učešće svojim literarnim ostvarenjima na temu Bosne, uz pomoć profesorice Mirele Milošević. Direktorica škole Larisa Ćustendil govorila je o prazniku, značajnim ostvarenjima učenika i likovnim radovima profesora, nastalim na nedavnim radionicama koje je vodila profesorica Mersada Nuruddina Agović. Profesor Edis Hodžić govorio je o referendumu i drugim povijesnim trenucima borbe BiH za nezavisnost, dok je profesor Mirsad Mustafić u toku programa izrecitirao pjesmu književnika Nedžada Ibrišimovića “Bosna je ćilimom zastrta”.
Izložbu likovnih radova upriličile su profesorice: Nihada Šećerbegović, Mara Grbić, Amela Šehić i Semira Vejzović. Literarnim radovima predstavile su se učenice: Asja Mešić, Lidija Crvenković, Mia Jurišić, Sumejja Bašić, Irma Tubić, Elma Imamović, Amna Delić, Marina Krešić, zatim, polaznici historijske sekcije i dr. Program je obogaćen i izvođenjem prigodnih patriotskih pjesama i sevdalinki.

This slideshow requires JavaScript.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara