Ekonomsko i komunalno-infrastrukturno unapređenje Tuzle

Menprom

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović nastavlja sa daljim političkim aktivnostima kao predlagač inicijative na osnovu koje je Tuzla dobila status grada, te je od strane Kolegija Gradskog vijeća prihvaćen njegov prijedlog da se na sjednici Vijeća raspravlja o ekonomskom i komunalno-infrastrukturnom unapređenju Tuzle na osnovu statusa grada, uključujući i zahtjev za obezbjeđenje adekvatnih novčanih sredstava iz javnih prihoda na osnovu statusa grada.

Reha Centar

Potrebno je iskoristi sve raspoložive mogućnosti u pogledu animiranja domaćeg i stranog kapitala, novčanih sredstava na osnovu stranih projekata i pristupnih fondova EU i drugih izvora, te na osnovu prijateljskih veza i bratimljenja sa gradovima cijelog svijeta, kako bi se u narednom periodu Tuzla što intenzivnije razvijala na ekonomskom i komunalno-infrastrukturnom planu. Angažman zakonodavne i izvršne vlasti Tuzle rezultirao je i dodatnim prihodom od oko pet milion KM godišnje za unapređenje komunalne infrastrukture, a na osnovu obeštećenja zbog rada termoelektrane, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 7.11.2014.                                                                                    Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara