Ekipa „ Limpio-Bauklar „ osvajač 17. bajramskog turnira u malom nogometu

Menprom

Na terenu Sportskog kluba „ Bambi” u Slavinovićima u nedjelju 19. jula 2015. godine završen je tradicionalni 17. bajramski turnir u malom nogometu koji je organizovalo Povjereništvo Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz generalnu podršku OO SDA Tuzla.

Reha Centar

U dva dana takmičenja, koliko je trajao turnir, odigran je veliki broj utakmica u kojima je učestvovalo preko trideset ekipa među kojima su bili i oni koji su uz ovaj turnir od njegovih samih početaka. Mnogobrojna publika uživala je u igri svih timova, te ih je bodrila neumorno, nagrađujući aplauzom svaki postignuti pogodak.

SDA TUZLA

Turnir je bio podijeljen u tri kategorije: seniori, djeca 2006. godište i djeca 2007. godište.

Kada je riječ o seniorima, učešće na ovom takmičenju uzele su ekipe LIMPIO-BAUKLAR, ZLATNI LJILJANI-DITA, SDA MIHATOVIĆI, JEČMIŠTE, MUP TK, SDA SIMIN HAN, DELING, TOP DOM, KISELJAK, ELKO BOSCH, BH PLAY-BETAPLAST, KOMUNALAC, BABILON, TOM CAT, TB GAS, MAKOM.

Osvajač 17. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa „ Limpio-Bauklar „. Drugo mjesto osvojila je ekipa „ BH Play-Betaplast „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ TB Gas „. Njima su uručene nagrade po 1200 KM (I), 900 KM (II), 500 KM (III) i pehari. Nagrađena je i četvrtoplasirana ekipa ” SDA Simin Han ” novčanom nagradom od 250 KM.

SDA TUZLA

Također proglašen je i najbolji golman turnira, Emil Hodžić (Limpio-Bauklar). Najbolji igrač je Hamdija Sprečaković (BH Play-Betaplast), a najbolji strijelac je Adis Sandić (SDA Simin Han) sa 7 postignutih pogodaka. Svima njima dodijeljena je novčana nagrada od 50 KM.

„ I ovaj 17. bajramski turnir je protekao u najboljem redu, uz fer play i seniorskih i dječijih ekipa. Sve je bilo na zavidnom nivou i ovom prilikom im svima u ime Povjereništva Asocijacije mladih SDA zahvaljujem, kao i generalnom pokrovitelju Općinskom odboru SDA Tuzla, zatim Sportskom klubu „ Bambi” te sponzorima i publici koja je davala draž cijelom takmičenju” – istakao je predsjednik Povjereništva Asocijacije mladih OO SDA Tuzla dr.sc. Senad Mehmedinović.

U dječijoj kategoriji 2006. godište, prvo mjesto je osvojio SK “Pjetlić ” Tuzla, drugo mjesto ekipa FK “Sloga” Simin Han, a treće mjesto je pripalo NK “Mladost” Kikači. U kategoriji 2007. godište najbolja je bila ekipa „ Bambi 1”, drugo mjesto je pripalo ekipi SK “Pjetlići” Tuzla dok je treće osvojila ekipa „ Bambi 2”. Ove ekipe su nagrađene medaljama. Prvoplasirane ekipe iz kategorija 2006. i 2007. godište su dobile po dva aluminijska gola za mali nogomet.

amturnir2015001

Generalni pokrovitelj manifestacije kao i svih ovih godina bio je Općinski odbor SDA Tuzla. Sponzori takmičenja su Tom Cat, Flek Security, Babilon, Medz d.o.o., Vitalis, Grad Tuzla, a tehnički partner u organizaciji turnira bio KBV Flek Tom Cat.
Turnir je svečano zatvorio predsjednik OO SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

 

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: