Džumbus festival u Tuzli otvara Dumai Dunai iz Kanade

Spread the love
Menprom

I ovoga ljeta, Džumbus ekipa, u saradnji sa Udruženjem “Tuzla Live”, organizuje Džumbus Festival , nekonvecionalnu seriju događaja različitog sadržaja koji se održavaju na više različitih lokacija u Tuzli tokom cijelog ljeta. U subotu 13. jula, počinje deveti po redu Džumbus Festival i to nastupom kanadskog sedmočlanog “Slavic Dub-Ska-Punk” sastava Dumai Dunai u klubu Baza u centru Tuzle.

Reha Centar

Dumai Dunai dolaze iz dalekog Montreala i kombinuju duboke dub zvukove sa energijom ska i punk rock.a, izmiješano sa slavenskim i balkanskim etno motivima i radosti/tugom ukrajinske polifonije. Sa bivšim i sadašnjim članovima Lemon Bucket Orkestra, Orkestar Kriminal, Boogatom i Bad Uncle, Dumai Dunai egzistira negdje između underground scene i planina i dolina njihovih domovina. Prestižni Songlines Magazine za njih kaže da su „Inteligentan sastav idealan za zabavu“.

Džumbus Festival otvara vrata svim mladim umjetnicima da predstave svoj kreativni rad: muzika, teatar, fotografije, slikanje, performansi, rukotvorine, street art, ples, sport … i bilo koji drugi sadržaj koji smatrate zanimljivim. Prijave možete slati na email adresu info@tuzlalive.org.

Zato dođite u velikom broju u subotu 13. jula od 20h u Klubu Baza u centru Tuzle, uključite se, družite, uživajte i naučite nešto novo!

Džumbus Festival je podržan od strane Ministarstva za kulturu sport i mlade TK, Turističke zajednice grada Tuzla, kao i brojnih drugih organizacija i pojedinica iz BiH i inostranstva.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara