Džaferović u Tuzli: Jedino snažna SDA garantuje jaku državu Bosnu i Hercegovinu

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla  održana javna tribina na kojoj su građani imali priliku u direktnoj komunikaciji postavljati pitanja i pobliže se upoznati sa SDA-ovim kandidatom  za člana Predsjedništva na predstojećim oktobarskim izborima Šefikom Džaferovićem.

Reha Centar

Ovoj tribini bio je prisutan i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, te visoki dužnosnici ove stranke sa kantonalnog, federalnog i državnog nivoa.

Na samom početku velikom broju prisutnih članova i simpatizera SDA obratio se predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević koji je kratko kazao kako je SDA stranka iznikla iz naroda sa kojim je zajedno rasla i stasala sa jednim jedinim ciljem a to je snažna i jaka država Bosna i Hercegovina za sve njene građane.

O bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću nekoliko zanimljivih i do sada javnosti manje poznatih anegdota iznio je Bakir Izetbegović, te između ostalog naglasio da je Džaferović čovjek koji je sa pravnog aspekta posebno učestvovao u svim integracijskim i reformskim procesima važnim za Bosnu i Hercegovinu, da se nikada nije hvalio onim što je radio i uradio, a bilo je situacija kazao je Izetbegović kada smo za važne pravne odluke svi čekali na rješenje upravo Džaferovića, za koga je još kazao da je lično zaslužan za državljanstva preko 700 000 prognanih Bošnjaka koji danas žive u dijaspori.

Odgovarajući na pitanja prisutnih u dvorani Džaferović je između ostalog kazao kako je još kao dječak živio od poštenog rada, kako ga život baš i nije štedio ali kako je u politiku ušao jer je SDA bila jedina stranka koja je štitila državne a ne lične interese.

U svom obraćanju osvrnuo se i na prozivke koje kako kaže dolaze od čovjeka koji će 07. oktobra shvatiti da je pročitana knjiga, aludirajući na protukandidata Fahrudina Radončića iz SBB BiH.

Kazao je kako ne poznaje ni jednu reformsku priču niti i jedan detalj važan za integraciju BiH koji je pokrenuo Radončić, što dovoljno govori o snazi njegovog protukandidata, kazao je Džaferović.

On je još dodao da je bio na čelu tima SDA koji je proveo reforme u našoj zemlji od reformi odbrane preko reformi sudstva, poreznog sistema, suda, tužilaštava, javnog servisa, te kako je bio ključni čovjek za pregovore sa strancima, kako  se time nije nikada hvalio te da je svoj posao radio najbolje što je znao u interesu države BiH. Neizostavne teme o kojima je govorio Džaferović bile su i one o ekonomskim procesima u BiH, zapošljavanju, odlasku mladih i sl.

Treba svakako napomenuti da je za ovu tribinu vladalo jako veliko interesovanje pa je veliki broj članova i simpatizera SDA ostao izvan  sale ali i hola Hotela Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara