„Džabnica Market“, nastup Simon Chenet tria i „Džemming“

Spread the love
Rental Travel

Ove sedmice Džumbus Festival donosi čak četiri događaja u centar Tuzle! U utorak 22.8.2023. u Zlatarskoj ulici održava se “Džabnica Market” praćen nastupom pariškog Simon Chenet tria, u srijedu 23.8.2023. slijedi događaj poznat kao Džemming event te u petak 25.8.2023. nastup Graveyard Shif DJ ekipe.

Reha Centar

Pozivamo vas na novi i nezaboravan događaj – Džabnica Market u utorak 22.08. u Zlatarskoj ulici u Tuzli od 18 do 23h. Cilj je podržati lokalne male biznise i promovisati održive načine kupovine u afterwork terminu. Očekujte izvanrednu ponudu lokalnih izlagača koji će predstaviti svoje radove. Džabnica Market nije samo običan market – ovdje se okupljaju svi oni koji žele dati novi život stvarima koje više ne koriste. Na ovaj način podržavamo cirkularnu ekonomiju i održivu kupovinu na lokalnom nivou.

Istu noć na istoj lokaciji očekuje vas nezaboravna muzička avantura u formi instrumentalne muzike, swinga, afro-latino, surf-rocka te uticaja musetta. Pozivamo vas da doživite nezaboravno muzičko veče kada na scenu Džumbus Festivala u Zlatarskoj ulici izađe Simon Chenet Trio!

Naredni dan, u srijedu 23.8.2023., odvija se Džemming jedinstveno okupljanje u gradu Tuzli gdje prevashodno MLADI muzičari/ke imaju priliku da se u solo ili grupnoj kombinaciji druže, muziciraju, zabave, improvizuju i predstave publici. Naravno, poziv je upućen i za one starije da dođu i pokažu svoja umijeća i iskustva mlađima.

Vidimo se i ove sedmice na Džubus Festivalu!

Ovogodišnje izdanje Džumbus Festivala podržali su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, Turistička zajednica grada Tuzla, te nekoliko partnerskih firmi i organizacija.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara