Dvodnevni simpozij u Tuzli:„Šta smo naučili o posljedicama COVID-19 pandemije”

Spread the love
Menprom

U organizaciji Internacionalne Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i Univerzitetskog kliničkog centa u Tuzli će se u petak i subotu, održati naučno konferencija pod nazivom „Šta smo naučili o posljedicama Covid-19 pandemije“, koja bi trebala ponuditi odgovore na brojna pitanja sa kojima se susreću osobe koje su prebolovale koronavirus ali i ponuditi rješenja kako se uspješno nositi sa Covid infekcijom. Konferencija će trajati dva dana, učešće na istoj će uzeti brojni stručnjaci iz zemlje i regije a očekivanja su prema riječima prof dr Osmana Sinanovića velika.

Reha Centar

 

Istraživanja su pokazala da su pored kardiovaskularnih i mnogih drugih poteškoća nakon prebolovanog covida jako izraženi i neuropsihijatrijski problemi pa će ova konferencija imati i jednu novinu a to su obraćanja vjerskih dužnosnika različitih religija.

 

O pandemiji koronavirusa do sada je napisano bezbroj naučno-stručnih radova ali se i pored toga još uvijek o njoj malo zna jer se iznova pojavljuje u različitim oblicima, istaknuto je na press konferenciji održanoj u povodu najave ovog skupa te naglašeno kako će se ovaj skup uglavnom baviti posljedicama a manje uzrocima pandemije korona virusa.

Komentari

Komentara