Dvodnevna žalost u Zenici zbog smrti rudara

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović je povodom teške rudarske nesreće u jami rudnika Raspotočje, u kojoj je smrtno nastradalo pet rudara, proglasio dvodnevnu žalost na području Općine Zenica 7. i 8 septembra, javlja Fena.

Reha Centar

Dani žalosti bit će obilježeni isticanjem zastava BiH i Općine Zenica na pola koplja.

Zbog dana žalost na području Zenice u toku ovog vikenda otkazane su sve javne manifestacije, elektronski i drugi mediji na području općine su prilagodili svoje programske šeme i emituju samo informativne programe.

Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici odlučila da, zbog teške rudarske nesreće u jami Raspotočje, i obavljanja dženaze, u ponedjeljak, 8. septembra u Federaciji BiH bude Dan žalosti.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade FBiH i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Federacije BiH, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: