Dvanaest osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga će danas biti ispitano u Tužilaštvu

Spread the love
Rental Travel

 Dvanaeest osoba lišenih slobode u srijedu u akciji koju su, po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda Tuzla, proveli pripadnici MUP-a TK i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas će biti ispitano u Tužilaštvu na okolnosti krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Reha Centar

Postupajući tužilac će najvjerovatnije za sve osumnjičene staviti Kantonalnom sudu Tuzla prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Oni su osumnjičeni da su u grupi, koju je organizirao Armin Šabanović (25) iz Živinica, počinili krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Također, dvije osobe su osumnjičene i za krivična djela protivpravno lišenje slobode u sticaju sa teškom tjelesnom povredom, te dva člana grupe i za nasilničko ponašanje. 

Dvije osumnjičene osobe se nalaze u bjekstvu i za njima se traga, dok su dvije osobe nakon ispitivanja puštene na slobodu, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Iz tog tužilaštva podsjećaju da su jučer obavljeni pretresi na više lokacija na podrućju Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Banovića.

Tokom pretresa objekata i osoba i poduzimanjem drugih istražnih radnji pronađeno je oko 20 kilograma opojne droge speed (amfetamin), kao i druga narkotička sredstva koja će biti vještačena.

Istovremeno, oduzeti su – određeni iznos novca, računari, laptopi nekoliko pištolja i municija kao i drugi predmeti koji će biti dokazni materijali. 

Ovim aktivnostima je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva provedena u saradnji sa istražiteljima SIPA-e i MUP-a TK, navodi se u saopćenju.

Komentari

Komentara