Dvadeseto igranje Klovnijade

Rental Travel

Danas je u Teatru Kabare Tuzla, s početkom u 10 sati, po dvadesti put odigrana predstava Klovnijada u režiji Željke Kičić. Mali jubilej sa glumcima Željkom Kičić, Harisom Šertovićem i Arminom Omerovićem slavili su i mališani iz tuzlanskih vrtića Kolibri, Zeko, Snjeguljica i Bambi.

Reha Centar

 Priča ove predstave je sasvim jasna i pitkog je sadržaja. Ona govori o tri razigrana bića, tri vesela klauna koji su se odlučili igrati i tako uljepšati svoj i svijet ostale djece. Ta čarobna kutija u kojoj nalaze šarene predmete zapravo su sredstva od kojih nastaju i nižu se događaji i ideje za igrarije i druženja.

klovnijadaa

 Donešeni vjetrom, razigrani igrom, ponekada možda i u tom trokutu opredijeljeni za veseli duo gdje zezaju onog trećeg koji s vremena na vrijeme ipak mora biti kamenčić spoticanja. No sve u svemu na kraju ipak ostaju zajedno i kroz igru napuste čarobno mjesto pozornice koje odabraše za svoje avanture i vesele igrice.

 „U produkciji Teatra Kabare Tuzla već dvadeseti put igramo ovu divnu, veselu i drugačiju dječiju predstavu. Smatram da su upravo dječije predstave i male, kamerne produkcije put kojim se bosanskohercegovački teatar treba kretati. Ovom i svojim drugim predstavama Teatar Kabare ide upravo tim putem, a uz to stvara i odgaja jednu novu teatarsku publiku na koju smo ponosni. Do sada nas je gledalo preko 3000 mališana i to je naš najveći uspjeh“ – ističe Darjan Minov, producent predstave.

klovnijada

 Uz izvođenja za mališane iz vrtića Pčelica i Poletarac u petak, 17.1. za kraj januara i februar su planirana nova izvođenja ove uspješne i gledane predstave.

klovnijada

GALERIJA SLIKA

Komentari

Komentara