“Dubinsko čišćenje” Begana Turbića u BKC-u Tuzla

Rental Travel

Obavještavamo Vas da će u Galeriji Bosanskog kulturnog centra Tuzla biti otvorena izložba slika pod nazivom “Dubinsko čišćenje” autora Begana Turbića iz Tuzle. u ponedjeljak, 05.oktobra 2015.godine sa početkom u 19,00 sati.

Reha Centar

Izložba ostaje otvorena do 17.oktobra 2015.godine.

O autoru:

Began Turbić rođen je 03.06.1939.godine u Vučkovcima kod Gradačca. Osnovnu školu završio je u Brčkom 1959.godine. Školu za primijenjene umjetnosti u Sarajevu 1962.godine i Akademiju za primijenjene umjetnosti u Beogradu 1969.godine. Izabran je za docenta na predmet “Likovna kultura sa metodikom” na Odsjeku Razredna nastava i Predškolski odgoj Filozofski fakultet u Tuzli 1994.godine.Član je ULU BiH -a od 1974.godine,a član ULU TK -a od 1993.godine.

Began Turbić nije umjetnik koji svoje radove stalno izlaže.Njegove samostalne izložbe su prava rijetkost, ali kada do toga dođe, onda možemo biti sigurni da su ispunjeni svi umjetnički kriteriji.Turbić je strpljivo slagao slike godinu za godinom i konačno imamo izložbu koja obuhvata period skoro cijele dekade. Radovi se po mnogo čemu od onih ranijih perioda,iako nose specifičan likovni potpis autora.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara