Druženje penzionera u organizaciji Aktiv žena penzionerki Tuzla

U povodu obilježavanja 25. oktobra – Dana penzionera FBiH, Udruženje penzionera/umirovljenika grada Tuzle – Odbor aktiva žena penzionerki grada Tuzle, organizovao je u utorak, 22.10.2019. u Domu penzionera Tuzla prigodno druženje svojih članica i članova, kojem su  prisustvovali i korisnici usluga Doma penzionera.

Na poziv organizatora, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović govorio je o historiji Bosne i Hercegovine i Tuzle, sa naglaskom na srednevjekovni period i njen uticaj na razvoj grada i države BiH. Pored toga, gradonačelnik je prisutne upoznao sa projektima Grada Tuzle, posebno onima koji se odnose na poboljšanje uslova života osoba treće životne dobi.


Uz gradonačelnika Tuzle, gosti su bili i Mirsad Bakalović, direktor Doma penzionera i Jakub Belkić, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera/umirovljenika Tuzle. Riječi dobrodošlice prisutnima je uputila Zlata Rekić, predsjednica Aktiva žena. U saradnji sa Crvenim križem TK doniran je i veliki broj odjeće i obuće za one kojima je pomoć bila potrebna.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara