Drum'n'Bass spektakl u Tuzli

Menprom

Kalendar klubskih dešavanja u gradu Tuzla od narednog vikenda postaje bogatiji za još jedan muzički događaj koji će biti održan 28. Februara u Klubu Palma.

Reha Centar

Riječ je prvom pravom i do sada jedinom drum n bass spektaklu u gradu soli a sigurno i šire jer u goste dolaze prvaci i autohtoni predstavnci UK DnB muzičke scene ”BAD COMPANY”. Drum'n'Bass je poliritmička i najkompleksnija muzika elektronske forme, nastala upravo u UK i u suštini je ubrzan breakbeat sa semplovima rege i hip hop muzike.

Organizator ove muzičke poslastice je ambiciozni i kreativni duo Fa11out iz Tuzle, uz podršku Different Style-a. Pomenutom manifestacijom cilj je održati tradiciju razvoja scene koja u našem gradu iz godine u godinu ima sve veći broj poklonika, o čemu svjedoče brojke posjetilaca koncerata elektronske muzike realizovanih u Tuzli.

BadCompany_Press2

Legendarni producent i DJ Michael Wojcicki-a (Vegas) koji stiže direktno iz UK, još od ranije je poznat kao sastavni dio producentskog DnB sastava BAD COMPANY, po prvi puta dolazi u Bosnu i Hercegovinu a 28. februara i u tuzlanski klub Palma gdje će se predstaviti DJ setom.

Bad Company je profesionalno ime drum and bass producenata: Jason Maldini-a, Darren White-a (D Bridge), Dan Stein-a (DJ Fresh) i Michael Wojcicki-a (Vegas).

Oni su vlasnici nekoliko solo projekata pod različitim izdavačkim kućama kao što su: Ram Recordings, Breakbeat Kaos, V-Recordings, Exit Records, Bad Taste Recordings.

fa11out1

Njihovi albumi ”Inside the Machine” i ”Book of the Bad” su bili izdati i svjetski priznati što im je osiguralo popularnost na svjetskoj razini.

Nakon vremena provedenog na mnogobrojnim svjetskim turnejama, 2013. godinu je obilježio povratak Bad Company-ja na scenu. Ranije poznati BC Recordings postaje Bad Taste Recordings sa izdanjima najvećih svjetskih producenata poput Teddy Killers, Audio, Upbeats, Billain i mnogih drugih.

Imat ćemo priliku da ih poslušamo 28. februara na sceni kluba Palma/Dom Mladih kada će kao domaćini nastupiti i Billain iz Sarajeva te Fa11out iz Tuzle.

Billain dokazani i jedan od najinovativnijih producenata mlađe generacije dolazi iz Sarajeva, a ove godine našao se u utrci za najboljeg drum and bass producenta u Velikoj Britaniji. Tako je Bosanac nominiran za „Drum&BassArena Awards“ u nizu najpoznatijih imena engleske muzičke scene. Već od ranije poznat publici u cijelom regionu po svom prepoznatljivom zvuku ali i međunarodnim priznanjima, jer ga je britanski “Knowledge Magazine” stavio na listu od 10 najboljih d'n'b producenata, a zovu ga i čovjekom koji je Sarajevo stavio na svjetsku mapu elektronske muzike.

Kao domaća podrška će nastupiti i DnB dvojac Fa11out koji su dio rastuće familije izvođača i producenata elektronske muzike u Tuzli, poznat i po fantastičnom serijalu zabava u vlastitoj produkciji.

DnB duo Fa11out u kompletnom izdanju, kao i uvijek, će isporučiti savršenu dozu prepoznatljivog bubnja i bassa zbog kojih su sve više traženi na domaćoj sceni.

Realizacijom ovog događaja nastojimo predstaviti sav potencijal kojeg projekti muzičkog karaktera i pojedinci imaju u sebi, te ih u najboljem svjetlu predstaviti i lokalnoj zajednici.

Karte se mogu naći u pretprodaji u Urban beaTz caffe-u i Check point te na sam dan održavanja događaja na ulazu u Club Palma.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara