Drum and bass night u Zlatarskoj ulici

Spread the love
Rental Travel

Na poznatoj lokaciji Zlatarske ulice u centru Tuzle, gdje se sada već osmu godinu održava nadaleko poznati #DzumbusFestival, u petak 1.9.2023 od 20h imaćemo priliku da iskusimo 3 sata drum'n'bass i psytrance bombardovanja od strane tri tuzlanska/e DJ.a i producenta/ice: PHAGE aka Fa11out (drum and bass, Cause4concern Recordings UK), Edgysnare (Psytrance) i Taimer (drum and bass).

Reha Centar

PHAGE a.k.a Fa11out je Senad Nurkanović, muzički producent iz Tuzle, tattoo umjetnik, digitalni slikar i promoter elektronske muzike. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli kao filmski i pozorišni producent. 2017. je otvorio profesionalni Tattoo studio pod nazivom Skinlab u centru Tuzle. Kao Fa11out objavio je prvi singl pod nazivom “Black Bones” na Bad Taste Recordings UK sa Vegasom iz Bad Company UK. 2018. kao Fa11out je objavio EP pod nazivom “Necronaks” za Cause4concern Recordings UK, a pod imenom Phage 2022. izdaje EP Black Magic za istu kuću. Senad takođe dizajnira umjetnička djela za Cause4concern Recordings, C4Cltd, Red Light Records i Bad Taste Recordings.
https://youtube.com/watch?v=NBgh_xdAEEk&si=B47VPaZLdG8r0Fds
https://soundcloud.com/phagednb

EDGYSNARE tj. Tea Tanović je DJ i producentica iz Tuzle koja je kroz godine rada formirala svoj zvuk Psychedelic trance i Drum and Bass muzike, ali tu ima i Darkpsy, Forest, Full-on i Psydub uticaja. Osim nastupa u Tuzli sa velikanim Cause4Concern ekipe (OPTIV, CZA, Phage) imala je i više nastupa u Zagrebu, Sarajevu, Čapljini. Na posljednjem izdanju Freshwave Festivala u Banjaluci nastupala je sa imenima poput Dj Damzah, Strider, Anakin Psywalker, Kal, Rezonant, Laughing Buddha i mnogim drugim velikanima psytrance scene.
https://freshwavefestival.com/…/nirvana-nova…
https://soundcloud.com/ann_shulgin

Taimer tj. Azur Sušić je mladi drum'n'bass DJ i producent iz Tuzle koji ima samo 18 godina i ovo će mu biti prvi veći. Dođite i dajte mu prijeko potrebnu podršku!

Ovogodišnje izdanje Džumbus Festivala podržali su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, Turistička zajednica grada Tuzla, te nekoliko partnerskih firmi i organizacija.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara