Dragan Čović u Tuzli: Građani BiH zaslužuju više i bolje

Rental Travel

Predsjednik HDZ BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH prof.dr. Dragan Čović u okviru svoje posjete Tuzli prisustvovao je  misi u novoizgrađenoj  župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije na Husinu kod Tuzle,  da bi se nakon toga sastao sa najvišim političkim dužnosnicima HDZ-a Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Posebnog razloga za posjetu Tuzlankom kantonu kaže Čović nema, radi se o susretima sa hrvatskim udrugama i subjektima koje prema riječima Čovića trebaju podršku i pomoć na ovim prostorima.

No ono što je posebno zanimalo novinare je evropski put Bosne i Hercegovine, podrška Hrvatske našoj zemlji na tom putu i obećanje Čovića koje je dao upravo u Tuzli za svoj maksimalan doprinos da BiH otvori evropska vrata.

DRAGAN ČOVIĆ

„Stojim i dalje na tom stanovištu da BiH mora raditi brže i efikasnije na evropskom putu i da nema alternative, građani naše zemlje teško žive i mi političari moramo pomoći svakom od njih da ima bolji i lagodniji život“, istakao je u izjavi za medije Dragan Čović.

DRAGAN ČOVIĆ

Predsjedavajući predsjedništva BiH Dragan Čović je tokom boravka na Tuzlanskom kantonu posjetio i  novoizgrađenu kuću obitelji Luce Divković, jednoj od tri obitelji čije se kuće grade od sredstava prikupljenih u akciji „Darujmo im dom“ (stradali od lanjskih klizišta), akciji koju je HDZ BiH i predsjednik Čović osobno najviše podržao.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara