„Dr. Sleep“ u online knjižari knjiga.ba

Spread the love
Menprom

Nastavak „Isijavanja“ jednog od najpoznatijih Stivenovih romana stigao je i u online knjižaru knjiga.ba. Naime, riječ je o knjizi „Doktor Slip“, što prema riječima pojedinih kritičara i nije logično, jer se Overluk pretvorio u “pepeo i kosti” zajedno sa Džekom Torensom, ali ostaje samo da se radujemo što ćemo konačno vidjeti kako ostatak života provodi Deni Torens, zbilja izuzetan protagonista. U startu, koji podsjeća na film Noć vještica 2, saznaćemo da Doktor Slip ipak jeste nastavak, samo u raskošnom stripovskom smislu kako to inače može da ponudi razigrani internet-senzibilitet 21. vijeka.

Reha Centar

Na auto-putevima širom Amerike, pleme ljudi Pravi čvor putuje u potrazi za hranom. Izgledaju bezazleno – uglavnom su matori, obučeni u mnogo poliestera, i venčani za svoje kuće na točkovima. Ali kao što Den Torens zna, a kuražna Abra Stoun saznaje, članovi Pravog čvora su kvazibesmrtni, jer se hrane parom koju proizvode deca sa isijavanjem kada ih polako muče do smrti. Progonjen neupokojenim žiteljima hotela Vidikovac, gdje je u detinjstvu proveo jednu strašnu godinu, Den je decenijama lutao i pokušavao da se ratosilja očevog očajanja, alkoholizma i nasilja. Najzad se skrašava u gradu u Nju Hempširu, nalazi utočište u zajednici Anonimnih Alkoholičara i dobija posao u staračkom domu gdje ostaci njegove moći isijavanja pružaju utjehu ljudima na samrti. Uz pomoć dalekovidnog mačora, on postaje dr Sleep. Den zatim upoznaje Abru Stoun, i upravo njen spektakularni talenat, najsjajnije isijavanje ikada viđeno, iznova raspaljuje njegove demone i priziva ga u bitku za Abrinu dušu i opstanak.

Bez obzira što se žanrovska kritika neće složiti s tim, Stiven King je očito napisao još jednu marginalnu i razvučenu C-knjigu čiji bi sinopsis daleko bolje pristajao nekom stripu ili scenariju za mini-seriju. Doktor Slip je pedeset šesti objavljeni roman Stivena Kinga.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: