Donacija knjiga za Gradsku biblioteku „Alija Isaković“ iz Gradačca

Spread the love
Rental Travel

Direktor Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, dr.sc. Edin Jahić, donirao je u ime ove ustanove 80 novih naslova Gradskoj biblioteci “Alija Isaković” iz Gradačca. Donaciju je u ime gradačačke biblioteke preuzeo njen direktor gospodin Alen Mulić, koji se ovom prilikom zahvalio,  iskazavši svoje vjerovanje da će nove knjige koristiti njihovim čitaocima.

Reha Centar

Ovaj gest darivanja predstavlja lijepu i impozantnu aktivnost. Ovim činom ćemo obogatiti našu biblioteku sa fondom knjiga. Naši studenti će sada imati veći pristup stručnoj literaturi, kao i ostali korisnici moći će uživati u novim naslovima lijepe književnosti, kazao je gospodin Mulić.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti darivanja knjiga koju tuzlanska biblioteka organizuje za druge gradske biblioteke, kako bi što više korisnicima omogućili pristup i uživanje u novim naslovima ali i olakšali studentima u procesu učenja i sticanja novih znanja. Na popisu doniranih knjiga nalaze se naslovi iz različitih oblasti iz područja književnosti, beletristika te stručna literatura.

Cilj nam je da ovakvim donacijama ojačamo i obogatimo fond i drugih biblioteka. Vjerujem da su knjige došle u prave ruke i da će biti upotrebljene u najbolje moguće svrhe. Naša bilioteka će svakako i u daljem periodu nastaviti praktikovati ovakav vid aktivnosti, ali i očuvanju kontinuiteta saradnje sa drugim kulturnim ustanovama kao što je to i do sada bila naša praksa, kazao je direktor Jahić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara