Donacija Klinici za dječije bolesti

Predstavnici Udruženja građana “Nijemi krik” iz Kalesije posjetili su Kliniku za dječije bolesti i tom prilikom uručili aspirator za potrebe pacijenata Odjeljenja za hematologiju i onkologiju.

Prema riječima predsjednice Udruženja “Nijemi krik”, Hajre Bajrić Jahić, predstavnici ovog udruženja posjetili su Kliniku za dječije bolesti u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka, te se tom prilikom susreli sa osobljem Odjeljenja za hematologiju i onkologiju i razgovarali o potrebama ovog odjeljenja. U razgovoru sa glavnom sestrom klinike, Rasemom Šiljegović naglašena je spremnost Udruženja da pomogne rad ovog odjeljenja, tako da je danas izvršena primopredaja aspiratora.

Načelnik Klinike za dječije bolesti dr. sc. Edin Husarić i glavna sestra klinike Rasema Šiljegović izrazili su zahvalnost predstavnicima udruženja koji su prepoznali potrebe klinike i uručili donaciju zahvaljujući kojoj će biti podignut kvalitet usluga za djecu koja se liječe na Odjeljenju hematologije i onkologije.

aktuelno.ba / UKC Tuzla

Komentari

Komentara