Dogovoren produžetak rada mobilnih kućica na Trgu slobode

Menprom

Danas, 06. 01. 2020. godine, gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, upriličio je sastanak sa predstavnicima korisnika mobilnih kućica na Trgu slobode. U ime korisnika mobilnih kućica, sastanku su prisustvovali poduzetnici Edin Omerović, Nedim Sejdinović i Samir Mulaosmanović Bagi.

Reha Centar

Na sastanku se razgovaralo o projektu u kojem učestvuju UNDP, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle, putem kojeg je poduzetnicima i obrtnicima dodijeljeno na besplatno korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode, sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Prema riječima gradonačelnika Jasmina Imamovića, strategija Grada Tuzle za vrijeme pandemije  koronavirusa je zaštita zdravlja građana, te obezbjeđenje mjera za prevazilaženje ekonomskih i socijalnih posljedica pandemije. Jedna od tih mjera je i ova vrsta podrške poduzetnicima u vrijeme kada su svi poduzetnici, a naročito ugostitelji, pogođeni krizom nastalom uslijed pandemije.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su ovu priliku poduzetnici i građani odlično  prihvatili, a koja predstavlja jedan vid psihološke relaksacije građana u ovom zaista tmurnom vremenu. „Dobro nam je uspjelo sa i produžetkom rada slapova na Panonskim jezerima i to ćemo ponoviti opet u proljeće.Trenutno imamo dva mjesta u gradu gdje se sigurno može provesti vrijeme na otvorenom, to su Trg slobode i klizalište na Panonici. Na otvorenom prostoru, uz redarsku službu koja upozorava građane na držanje distance i poštovanje higijensko – epidemioloških mjera, ovakve događaje je moguće uspješno realizirati. Drago mi je da su građani ovo dobro prihvatili i uvijek želim da se građanima nešto istinski lijepo desi“, istakao je gradonačelnik. Također, gradonačelnik se  zahvalio poduzetnicima koji su ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način, sa puno entuzijazma, truda i pažnje prema građanima, i tako stvorili lijepu i prazničnu atmosferu, koja je trenutno rijetkost u svijetu.

Uvažavajući želju mnogih građana, gradonačelnik je danas sa predstavnicima korisnika mobilnih kućica  razgovarao o mogućnosti produžetka rada mobilnih kućica na Trgu slobode, te je dogovoreno da postoji zajednički interes da se rad kućica na Trgu slobode produži do 1.2. 2021. godine.

U ime korisnika kućica na Trgu slobode, poduzetnik Samir Mulaosmanović Bagi je ovom prilikom izrazio zahvalnost,  u svoje ime i u ime ostalih poduzetnika, jer je Grad Tuzla  omogućio rad ugostiteljima i drugima u ovim teškim vremenima, naročito  u uslovima koji su idealni, jer se radi na otvorenom, gdje ljudi mogu dolaziti tokom čitavog dana i gdje vlada odlična atmosfera. On je, također, dodao da treba pohvaliti sinergiju koja vlada između privatnog sektora i Gradske uprave u realizaciji ovog projekta, te pozvao sugrađane da i dalje svakodnevno posjećuju kućice na Trgu slobode, koje će biti otvorene do 1. februara, 2021. godine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara