Dogovoren način zajedničkog nastupa lokalnih medija prema privredi TK

Rental Travel

Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić  održao je sastanak sa predstavnicima desetak vodećih medijskih kuća sa područja TK, direktorom Kantonalne privredne komore Tuzla Nedretom Kikanovićem i predsjednikom Obrtničke komore TK Željkom Babićem povodom formiranja medijskog pool-a.

Reha Centar

U fokusu razgovora bio je dogovor o načinima saradnje lokalnih privrednika sa medijima iz okruženja, prije svega plasmanu pozitivnih vijesti iz privrede TK putem televizijskih i radio stanica.

MEDIJI TK

„Povećanje vidljivosti naše privrede i uspješnih priča može biti ostvareno samo preko vas“, rekao je ovom prilikom ministar Hodžić obraćajući se prisutnima na sastanku te dodao da je plan da se podrška ostvari putem sufinansiranja. Angažman medija, rečeno je ovom prilikom, bit će podržan sredstvima putem tri ministarstva (razvoja i poduzetništva, trgovine turizma i saobraćaja i obrazovanja) bez namjere za intervencijama u programskoj šemi i uz očuvanje neovisnosti  svakog od medija.

MEDIJI TK

Prijedlozi o podršci domaćoj privredi kroz izradu i emitovanje emisije o pozitivnim pričama naišli su na odobravanje te je zaključeno da prva emisija bude posvećena potencijalima lokalnih medija. Prvi sastanak u nizu, koje je resorno ministarstvo planiralo u mjesečnoj dinamici, kroz diskusiju prisutnih je iskristalisao modalitet saradnje i na koji način podmiriti interese medijskih kuća ovog područja. Također je zaključeno da se priđe kreiranju Sporazuma za realizaciju 52 emisije o potencijalima privrede Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara