Dodijeljene zahvalnice donatorima knjiga

Rental Travel

Danas je u prostorijama tuzlanske biblioteke „Derviš Sušić“ upriličena tradicionalna dodjela zahvalnica građanima koji su u toku 2014. godine poklonili Biblioteci knjige.  O broju i vrijednosti poklonjenih knjiga u protekloj godini govorila je Maksida Sijerčić, bibliotekar u Službi za nabavku bibliotečke građe, a direktor Biblioteke dr.sc. Edin Jahić uručio je donatorima zahvalnice.

Reha Centar

Uvidom u našu evidenciju tokom protekle godine stručno je obrađeno i uvršteno u fondove Biblioteke 522 bibliotečke jedinice koje smo dobili po osnovu poklona pojedinaca ili pravnih subjekata. Procijenjena vrijednost poklonjenih knjiga za period januar – decembar iznosi 6.606,43 KM, kazala je Maksida Sijerčić, bibliotekar.

Direktor Biblioteke dr.sc.Edin Jahić zahvalio se svim građanima koji su poklonili Biblioteci knjige, istakavši svoje posebno zadovoljstvo, što su zaposlenici Biblioteke „Derviš Sušić“, dali veliki doprinos u humanitarnim akcijama prikupljanja knjiga za poplavljene biblioteke, te su također donirane knjige za biblioteke u osnivanju.

zahvalnice

Za poplavljene biblioteke prikupljeno je oko 3.000 knjiga na što smo izuzetno ponosni. Samo za biblioteku u Bužimu koja je u fazi osnivanja donirali smo oko 750 naslova, a sada nam je u planu donacija za biblioteku u Sanskom Mostu i biblioteci u Beranima u Crnoj Gori. Stoga, pozivam građane koji žele, i u mogućnosti su, da pomognu na ovakav način rad biblioteka, donirajući im knjige koje im više nisu potrebne, kazao je na kraju dr. sc. Edin Jahić, direktor Biblioteke.

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara