Dodijeljene lektire Osnovnoj školi «Husino»

Spread the love
Menprom

Sarajevo/Beč, 30.12.2013. – Wienna insurance Group (WIG), jedna od vodećih austrijskih osiguravajućih kuća, donirala je Osnovnoj školi „Husino“, u istoimenoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici, komplet školskih lektira za biblioteku ove škole.

Reha Centar

Vrijednost donacije je 400 EURA, a škola je dobila 75 lektirskih naslova, kojih nema u biblioteci.

Ovu donaciju je realiziralo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču.

IMG_5724[1]

Nedim Sivčević, direktor  OŠ „Husino“, zahvalio se na donaciji. Direktor Sivčević je kazao da ova škola veoma teško dolazi do lektira, zbog čega je ova donacija dragocjena ispomoć. „Zahvalni smo Udruženju Medo i grupaciji WIG, koji su prepoznali našu potrebu da omogućimo našim učenicima da mogu čitati lektire“.

Lektire je ovoj školi uručio Hazim Karić, član Udruženja Medo. On je kazao da je ova donacija dio velikog projekta Udruženja, čiji volonteri i aktivisti neumorno rade na tome da se djeci u Bosni i Hercegovini unaprijede uslovi za školovanje. Udruženje u ovoj fazi projekta, uz pomoć svojih prijatelja, osigurava lektire za školske bibioteke i tako omogućava djeci da na lahak i jednostavan način dođu do štiva koja će im uljepšati djetinjstvo i odrastanje. Nadamo se i dalje podršci naših prijatelja u ovome časnom poslu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komentari

Komentara