Dodijeljene lektire Osnovnoj školi «Breške»

Spread the love
Rental Travel

 Vienna insurance Group (VIG), jedna od vodećih austrijskih osiguravajućih kuća, donirala svoja novčana sredstva za nabavku lektira Osnovnoj školi „Slavinovići“, Osnovnoj školi „Podorašje“ i Osnovnoj školi „Breške“. Ova kuća je za ovu svrhu izdvojila 3.000 EURA, a škole  su dobile po 160 lektirskih naslova, kojih nemaju u bibliotekama.

Reha Centar

unnamed (1)

Ovu donaciju je realiziralo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču.

Denis Ibrišević, direktor  OŠ „Breške“, zahvalio se VIG-u, i kazao je da i ova, kao uostalom i druge škole u Bosni i Hercegovini s teškom mukom dolazi do lektira za svoje učenike. „Naši učenici i nastavnici iskreno se zahvaljuju Udruženju Medo i grupaciji VIG, koji su nas obradovali ovom dragocjenom donacijom. Djetinjstvo naših učenika će biti obogaćeno čitanjem ovih dragocjenih knjige.“

unnamed (2)

Lektire je uručio Hazim Karić, član Udruženja Medo. On je izjavio da je ova donacija dio velikog projekta Udruženja, čiji volonteri i aktivisti neumorno rade na tome da se djeci u Bosni i Hercegovini unaprijede uslovi za školovanje. Udruženje u ovoj fazi projekta, uz pomoć svojih prijatelja, osigurava lektire za školske biblioteke i tako omogućava djeci da na lahak i jednostavan način dođu do štiva koja će im uljepšati djetinjstvo i odrastanje. Nadaju se i dalje podršci prijatelja u ovome časnom poslu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara