Dobro došli u Žensku odbojkašku akademiju “Mikasa” Tuzla

Ženska odbojkaška akademija “Mikasa”, koja je prošle sedmice i zvanično počela sa radom, pravi je hit među zaljubljenicima u odbojkaški sport ženskog spola. Akademija ima za cilj da profesionalizira ženski odbojkaški sport u Tuzli za koji postoji izuzetno veliko interesovanje,

Upis je još u toku, treninzi su tri puta sedmično, a ako se po jutru dan poznaje, a uzimajući u obzir dosadašnje interesovanje, te sve ono što se moglo vidjeti na samom treningu prvih polaznika Akademije, sasvim je sigurno da će iz ove kuće sporta, već ubrzo izaći i veliki talenti i odbojkašice koje će s ponosom predstavljati naš grad i našu zemlju.

Voditelj programa Almir Žilić je nekoliko puta bio proglašen za trenera godine u Tuzlanskom kantonu i prepoznatljivo je lice u odbojkaškim i sportskim krugovima.

– Kroz Akademiju planiramo da oformimo dvije reprezentativne dječije selekcije Grada Tuzla koje će se takmičiti u okviru II odbojkaške lige FBiH, kao i na raznim domaćim i ino turnirima koje planiramo organizirati – istakao je Žilić. On je dodao da je već unaprijed ostvarena saradnja sa nekoliko uvaženih svjetskih akademija odbojke.

– Napravit ćemo dogovor o razmjeni izuzetnih talenata gdje bi se npr. kroz našu Akademiju mogle dobiti i američke stipendije što je posebno interesatno spomenuti. Već krajem godine je dogovorena posjeta predstavnika jednog američkog koledža, kaže Žilić.

Također, treba naglasiti da će se u okviru Akademije vršiti stalni ljekarski sistematski pregledi kao i izrada nutritivnih programa za koje su angažirani stručnjaci iz ove oblasti. Selekcije će biti raspoređene u 3 grupe: mlada grupa će biti od 2- 5 razreda, 2 grupa od 5-9 razreda i 3 grupa starije djevojke.

Više informacija saznajte na kontakt telefon: 061 731 149.i na facebook profilu Akademije POGLEDAJ

Iz Akademije pozivaju sve djevojčice ali i djevojke koje žele da se u budućnosti ozbiljnije bave sportom, a prije svega odbojkom da se prijave i priključe skupini onih koji nižu sportske uspjehe.

ŽENSKA ODBOJKOŠKA AKADEMIJA MIKASA

M.T.

 

Komentari

Komentara