Dječiji pozorišni četvrtak u BKC-u Živinice

Spread the love
Menprom

Naredni četvrtak, u okviru teatarske revije „Četvrtkom u pozorište“ , biće posvećen najmlađoj pozorišnoj publici u Živinicama.

Reha Centar

U cilju afirmiranja djece da posjećuju pozorište, te stvaranje novih generacija publike u Živinicama, u četvrtak će u 18:00 sati biti odigrana predstava „Tvornica snova“, u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, a u režiji Emira Ibrahimovića i Adija Glavinića.

Prije predstave djeca će imati priliku da se igraju i slikaju sa popularnim likovima iz crtanih filmova, koji će ih počastiti slatkišima i balonima, a sve to u cilju buđenja ljubavi prema pozorištu kod namjlađe publike.

Tvornica snova nastala je kao produkt rada dramskog studija Gradskog pozorišta, i to po motivima teksta „San o livadici“, autorice Nasihe Kapidžić-Hadžić, a tekst je adaptirao glumac Emir Ibrahimović, dok je songove radio Adi Glavinić.

U predstavi igraju: Edna i Zeid Čokić, Elena, Harun i Lamija Goletić, Lejla Ramčević, Izet Kuljić, Nasiha Salihović, Nina Mulamujić i Aida Čerkezović, a scenografiju je radio Suad Avdagić.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Pozorišna revija „Četvrtkom u pozorište“ ove godine se organizira po treći put, a trajat će sve do 21. novembra, kada će svečano biti zatvorena Gala koncertom Mješovitog gora „Lege Artist“ iz Tuzle, pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića, mr. art.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara