Dječiji festival Vezeni most 2016: Raspisan konkurs za izbor najboljih dječijih literarnih radova

Spread the love
Rental Travel

Upravni odbor Društva prijatelja knjige „Mali princ“ donio je odluku o raspisivanju konkursa/natječaja za izbor najboljih dječijih literarnih radova koji će biti prezentirani javnosti i nagrađeni u okviru  13. međunarodnog dječijeg festivala „Vezeni most“.

Reha Centar

Za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole tema nagradnog literarnog konkursa/natječaja je „Šapnuo mi je patuljak“, u povodu 100. godišnjice objavljivanja kultne dječije knjige „Priče iz davnine“, Ivane Brlić-Mažuranić i 60 godina od prvog objavljivanja knjige „Patuljak iz Zaboravljene zemlje“, najznačajnijeg bosanskohercegovačkog bajkopisca, Ahmeta Hromadžića.

Za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole, tema je: „Ideje pokreću svijet“, s ciljem afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti, ali i aktuelnih trendova u društvu koji afirmišu produktivno i poduzetničko promišljanje i rad.

Konkurs je otvoren do 20. OKTOBRA 2016. godine.

Žiri bira po tri najbolja dječija rada u obje kategorije.

Rezultati konkursa bit će objavljeni i nagrade uručene na ovogodišnjem međunarodnom dječijem festivalu „Vezeni most“ od 26. do 29. oktobra mjeseca 2016. godine

vezeni-most-detalj-sa-manifestacije-iz-2015

Na osnovu člana 6 Statuta udruženja prijatelja knjige „Mali princ“, Tuzla, UO Udruženja usvaja:

ODLUKU
o raspisivanju konkursa za izbor najboljih dječijih literarnih radova o temi:

Član 1.

Raspisuje se konkurs za izbor najboljih dječijih literarnih radova o dvije teme:

  1. za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole o temi:

ŠAPNUO MI JE PATULJAK“ – u povodu 100. godišnjice objavljivanja kultne dječije knjige „Priče iz davnine“, Ivane Brlić-Mažuranić i 60 godina od prvog objavljivanja knjige „Patuljak iz Zaboravljene zemlje“, najznačajnijeg bosanskohercegovačkog bajkopisca, Ahmeta Hromadžića

  1. za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole o temi:

IDEJE POKREĆU SVIJET“ – s ciljem afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti, ali i aktuelnih trendova u društvu koji afirmišu produktivno i poduzetničko promišljanje i rad

Član 2.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i drugih zemalja nastalih iz bivše Jugoslavije, pod uslovom da svoje radove pošalju u prevodu na bosanski, crnogorski, hrvatski ili srpski jezik.

Član 3.

Izbor najboljih dječijih radova obaviti će stručni žiri koji imenuje Upravni odbor Udruženja.

Član 4.

Žiri bira po tri najbolja dječija rada u obje kategorije. Konkurs je otvoren do 20. OKTOBRA 2016. godine.

Član 5.

Rezultati konkursa bit će objavljeni i nagrade uručene na ovogodišnjem međunarodnom dječjem festivalu „Vezeni most“ od 26. do 29. oktobra mjeseca 2016. godine.

Član 6.

Radove slati na mail adresu: maliprinc@bih.net.ba ili poštom u 3 primjerka na adresu: “Mali princ”, Ul. Miroslava Krleže 11, 75 000 Tuzla, BiH.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Predsjednik UO: Šimo Ešić

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara