Diskriminacije penzionera od strane Vlade Federacije BiH

Spread the love
Menprom

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović upozorava da se nastavlja diskriminatorski odnos federalne Vlade i Zavoda penzijskog i invalidskog osiguranja prema penzionerima – zbog ponovnog kašnjenja penzija i najava da će samo dio penzionera dobiti penziju 7. avgusta a ostali penzioneri kada navodno bude dovoljno novčanih sredstava.

Reha Centar

Vlada Federacije BiH i Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje dužni su obezbijediti sigurnu i pravovremenu isplatu penzija, posebno iz razloga što se najveći dio penzionera zbog malih penzija i poskupljenja osnovnih životnih namirnica nalazi na ivici egzistencije, te se stalnim prolongiranjem isplate penzija, kao i stalnom upitnosti obezbjeđenja novčanih sredstava,  penzioneri dodatno traumatiziraju.

Očigledno je da vlast i dalje ima nepravedne prioritete, jer finansijsku krizu koju je sama izazvala pokušava riješiti ugrožavanjem stečenih prava penzionera i drugih socijalno ugroženih kategorija, umjesto da djeluje u cilju spašavanju privrede i izrade socijalnih programa za ublažavanje krize, kao i adekvatnog smanjenja nezasluženih funkcionerskih plaća i ukidanja svih funkcionerskih privilegija, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

5.8.2014.                                                                                      Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

AKTUELNO.BA

 

 

 

 

Komentari

Komentara