Diplomanti i magistri Univerziteta u Tuzli postali dio tradicije duge 45 godina

Menprom

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održana je Svečana promocija diplomaca i postdiplomaca Univerziteta u Tuzli. Zbog pandemije korona virusa promocija je održana u tri termina od po dvije grupe: srijeda (23.6), četvrtak (24.6) i petak (25.6.).

Rental Travel

Univerzitet u Tuzli dodijelio je 543 diplome svojim diplomcima i postdiplomcima. Postali su dio tradicije duge 45 godina koja je izvela mnoge diplomante, magistre i doktore nauka.

Ovu Svečanu promociju svojim prisustvom uveličao je Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona profesor doktor Elvis Baraković. On je u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona  izrazio svoje zadovoljstvo i  poručio diplomantima i magistrantima da budu svjesni sebe i svog uspjeha, te da budu ponosni na znanje, zvanje i vještinje koje su stekli svojim upornim radom, trudom i odricanjem, te da čuvaju vrijednosti i dignitet svojih profesija.

Rektorica Univerziteta u Tuzli profesorica doktorica Nermina Hadžigrahić istakla je da su magistri i diplomanti ponos cijelog Univerziteta. Poručila im je da njihovo stečeno znanje predstavlja temelj za nastavak njihove karijere. Rektorica im je poslala poruku da  svečanost dodjele diploma treba da  skrene pažnju ka šansama, mogućnostima i da njihov rad bude usmjeren ka novom, naprednom i korisnom.

Diplomantima i magistrantima obraćali su se njihovi dekani i prodekani koji su izražavali svoje zadovoljstvo i ponos, poručujući da će im njihovi fakulteti i cijeli Univerzitet uvijek biti na raspolaganju, prateći ih kroz život i buduće usavršavanje.

aktuelno.ba / UNTZ

 

Komentari

Komentara