Diploma danas nije garancija zaposlenja

Spread the love
Rental Travel

Najaktualniji europski problem, nezaposlenost mladih, postao je jedna od glavnih tema i u BiH. S tim u vezi je Istraživački centar “Populari” pripremio izvještaj “Nezaposlenost mladih: Je li problem u stavu?” kao prvi u nizu publikacija koje će biti objavljene u okviru projekta “Druga strana nezaposlenosti mladih u BiH”.

Reha Centar

Iz Popularija naglašavaju da u svom izvještaju tretiraju problem nezaposlenosti mladih iz drugog ugla, piše agencija Fena.

Ne umanjujući značaj ostalih faktora, od kojih će neke objaviti u narednim izvještajima koji će se baviti istim problemom, ovoga puta žele skrenuti pažnju na stav mladih koji može i pozitivno i negativno utjecati na njihovo zapošljavanje.

”Naše istraživanje pokazalo je da su očekivanja mladih u BiH nadprosječno velika, i još važnije, da mladi ne shvaćaju da diploma sama po sebi danas nije garancija zaposlenja. Istraživanje pokazuje da mladima nedostaje svijest da se karijera gradi postepeno, i da se u današnjem, dinamičnom okruženju moraju nečim izdvojiti na tržištu rada.

Također, s njihove strane često nedostaje i inicijativa, želja za novim znanjem, ali i fleksibilnost. Jeste li se ikada zapitali koliko bi mladih u BiH bilo spremno živjeti u drugom gradu zbog posla? Ili živjeti u manjem mjestu? Sve su to prirodne stvari na suvremenom tržištu rada”, navode u Populariju.

Da bi otvorili i potaknuli diskusiju o ovom aspektu nezaposlenosti mladih, Populari će u srijedu, 11. prosinca, u Sarajevu organizirati i javni panel.

Komentari

Komentara