Devedeset posto Srbijanaca izašlo na izbore u BiH

Spread the love
Menprom

Biračka mjesta otvorena u BiH za državljane Srbije za glasanje na parlamentarnim izborima u toj državi zatvorena su večeras na vrijeme, aizlaznost je oko 90 posto, javlja Fena.

Reha Centar

Glasačko mjesto u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu zatvoreno je u 20 sati. Na spisku Republičke izborne komisije za glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu registrirano je ukupno 129 glasača, a izlaznost je bila 90 posto.

“Izbori su danas protekli u najboljem redu na ovom biračkom mjestu” – potvrđeno je Feni u Ambasadi Srbije u Sarajevu.

I u prostorijama Generalnog konzulata u Banjoj Luci  potvrđeno je da je to glasačko mjesto zatvoreno na vrijeme, a izlaznost je oko 90 posto. “Na glasanje, na tom biračkom mjestu, izašla su 494 birača od 535 registriranih, a sve je proteklo kako treba”, potvrđeno je u Konzulatu.

 U Generalnom konzulatu u Mostaru nije organizirano glasanje budući da na području koje pokriva to diplomatsko predstavništvo nije ispunjen cenzus broja birača.

Prijevremeni izbori u Srbiji se održavaju nakon što je predsjednik Tomislav Nikolić krajem januara potpisao ukaz o raspuštanju postojećeg saziva srbijanskog parlamenta, dvije godine prije redovnog isteka njegova mandata.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara