Delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona u posjeti Bratuncu i Srebrenici FOTO / VIDEO

Spread the love
Menprom

U Sklopu obilježavanja 25-godišnjice formiranja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine visoke delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te Koordinacije boračkih organizacija TK  položili su danas vijence i cvijeće na šehidskom mezarju „Veljaci“ u Bratuncu i Memorijalnom centru „Potočari u Srebrenici.

Reha Centar

Delegaciju Skupštine Tuzlanskog kantona predvodio je predsjednik Skupštine Senad Alić a u ime Vlade Tuzlanskog kantona ceremoniji su prisustvovali ministri Bahrudin Hadžiefendić, Husein Topčagić i Abdulah Zukić, zajedno sa bošnjačkim predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti opština Srebrenica i Bratunac.

Uz čestitke upućene svim borcima 2. Korpusa i braniocima Bosne i Hercegovine, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić je istakao važnost ovih posjeta i sjećanja na sve one koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine ili su nevino ubijeni u etničkom čišćenju i genocidu nad Bošnjacima Podrinja.

„Kada god obilježavamo neke važne datume iz historije Bosne i Hercegovine pa evo i godišnjice 2. Korpusa Armije R BiH moramo obići ovakva i slična mjesta koja svjedoče da su zločinci ubijali sve one koji su im stojali na putu uništenja Bosne i Hercegovine. Na svu sreću u tome nisu uspjeli jer su hrabri branioci naše zemlje i sve patriote u sastavu 2. Korpusa Armije R BiH, prije evo tačno 25 godina našli snage da se suprostave zlu, ubijanju nevinih i genocidu, i mi smo im na tome posebno zahvalni ,- istakao je Senad Alić predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona.

Pored ove,danas je upriličena i posjeta šehidskom mezarju „Kovači“u Sarajevu gdje su predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona te boračkih organizacija položile cvijeće na mezar prvog predsjednika Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića i ratnog komandanta Armije R BiH Rasima Delića.

Sve boračke organizacije svih općina i gradova Tuzlanskog kantona uradile su to isto u svojim sredinama u isto vrijeme kada i delegacije u Sarajevu, Bratuncu i Srebrenici.

M.T.

 

 

 

Komentari

Komentara