Delegacija Vlade TK obilježila Dan općine Živinice

Spread the love
Rental Travel

Odajući počast najzaslužnijim za odbranu Živinica danas je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem, ministrom finansija Jakubom Suljkanovićem, ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulahom Zukićem položio cvijeće na Centralnom spomen obilježju u u Živinicama.

Reha Centar

Tom prilikom je, u sklopu obilježavanja 19. juna – Dana općine Živinice u parku Bosanskih branilaca otkrivena i spomen bista heroju oslobodilačkog rata Nesibu Malkiću.  Bista je izgrađena sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona a inicijativu za projekat postavljanja bisti i za druga dva heroja oslobodilačkog rata sa područja našeg Kantona, pokrenuo je premijer TK Bego Gutić.

Kada je u pitanju podrška Vlade TK u projektima koji su realizovani na području općine Živinice premijer Gutić govorio je na svečnoj akademiji. „Ovo je prilika da istaknemo da je Vlada u prošloj godini izdvojila značajna sredstva kada su u pitanju projekti infrastrukture, vodnih objekata i centralnog grijanja, izgradnja sekundarne mreže toplifikacije grada. Samo za centralno grijanje izdvojeno je milion i po KM, za izgradnju vodnih objekata oko 800 000 KM. I u narednom periodu, prema mogućnostima, Vlada TK će pružiti punu podršku za dalji razvoj općine Živinice“, kazao je premijer Gutić.

Na svečanoj akademiji danas su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima za razvoj općine Živinice, te proglašeni počasni građani.

Odjeljenje za informisanje

 

Komentari

Komentara