Delegacija Ambasade SAD-a i načelnik Jasmin Imamović, obišli klizišta u naselju Badre.

Spread the love
Menprom

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao se sa gospodinom Nicholasom Hillom, otpravnikom poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Reha Centar

Otpravnik poslova Ambasade SAD-a i načelnik Općine Tuzla razgovarali su o posljedicama prirodne nesreće na području općine Tuzla, te o aktivnostima koje je Općina Tuzla poduzela u cilju što efikasnije sanacije nastalih šteta.

POSJETA TUZLI

Gospodin Hill rekao je da je ovo njegova prva posjeta Tuzli u novonastalim okolnostima, te da planira posjetiti i druge gradove u BiH koji su pogođeni poplavama, kako bi se što bolje upoznao sa posljedicama prirodne nesreće. On je također rekao da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država prvobitno obezbijedila 2.500.000,00 dolara hitne pomoći građanima Bosne i Hercegovine, te da je u drugoj fazi, u saradnji sa međunarodnim partnerima, obezbijeđeno dodatnih 10.000.000,00 dolara pomoći. Gospodin Hill izrazio je zadovoljstvo dobrom međusobnom saradnjom općina, te dodao da je današnji razgovor sa načelnikom Jasminom Imamovićem o stanju na terenu bio od izuzetne koristi.

POSJETA TUZLI

Načelnik Općine Tuzla istakao je tokom sastanka značaj transparentnosti u korištenju humanitarne pomoći, kao i što bržeg formiranja federalnog fonda za sanaciju konkretnih šteta, a u okviru konkretnih projekata i u skladu sa analizama i izrađenom socijalnom kartom unutar pogođenih područja.

Nicholasom Hill

Nakon sastanka u zgradi Općine Tuzla, delegacija Ambasade SAD-a i načelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišli su klizišta u naselju Badre.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara