Dani porodičnih vrijednosti u Behram-begovoj medresi u Tuzli

I ove godine Behram-begova medresa u Tuzli organizira manifestaciju pod nazivom ” Dana porodičnih vrijednosti”, koja svake godine privuče pažnju velikog broja znatiželjnika. Programom manifestacije su predviđeni sljedeći sadržaji:

  1. Razgovor o knjizi

Profesorice i učenice Behram-begove medrese susrest će se s autoricom knjige Ratna pisma jedne majke dr. Nisvetom Alispahić i razgovarati o knjizi. Susret je upriličen u Behram-begovoj medresi u srijedu 25. marta 2015. godine, s početkom u 18,30 sati.

  1. Kulturno-obrazovni program

Kao glavna manifestacija Dana porodičnih vrijednosti 2015, održat će se u četvrtak 26. marta ove godine, u Behram-begovoj medresi u Tuzli, a počinje u 13,30 sati.

Iz sadržaja ovog programa izdvajamo:

  • Dodjela nagrada za prva tri osvojena mjesta na literarnom konkursu koji je Behram-begova medresa raspisala u saradnji s Pedagoškim zavodom TK u konkurenciji osnovnih i srednjih škola;
  • Revija uspomena 1997-2015.: predstavljanje svih originalnih kreacija maturskih haljina koje su učenice nosile na maturskim akademijama u periodu obnovljenog rada Behram-begove medrese.
  • Proglašenje najljepših učeničkih panoa u Behram-begovoj medresi.
  1. Izvođenje dijela programa u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli tokom sljedeće sedmice.

Za dodatne informacije o ovim programima na usluzi je koordinatorica Dana porodičnih vrijednosti Merzija Bašić, profesorica u Behram-begovoj medresi (tel. 062/012-539).

Ahmed Hatunić,- direktor

aktuelno.ba

Komentari

Komentara