Danas kiša, šta meteorolozi najavljuju za naredne dane

Spread the love
Menprom

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom u većini područja.

Reha Centar

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Sokolac 4; Ivan-sedlo 5; Bugojno, Livno 6; Drvar, Sarajevo 7; Jajce, Zenica 8; Sanski Most, Srebrenica, Trebinje, Tuzla 9; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Zvornik 10; Doboj, Mostar, Prijedor 11; Neum 12.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, pogoršanje praćeno padavinama uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izraženiji osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe s kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito tokom jutra i večeri.

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine, prijepodne, na sjeveroistoku Bosne. Krajem dana prestanak padavina. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 11 do 17 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini, prijepodne umjereno, a poslijepodne oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 15, na jugu od 16 do 21 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 9 do 15, na jugu od 15 do 20 °C.

U subotu u Bosni umjereno, ponegdje na istoku pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na krajnjem istoku Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 12 do 17, na jugu od 18 do 22 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara