Dan žalosti u BiH zbog ubistva sarajevskih policajaca

Spread the love
Menprom

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj telefonskoj sjednici povodom ubistva dvojice policajaca u petak u naselju Alipašino Polje u Sarajevu, donijelo je Odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Reha Centar

Ukop ubijenih policajac Davora Vujinovića i Adisa Šehovića obaviće se u ponedjeljak.

Sahrana Vujinovića održaće se na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na na mezarju Buća Potok u 14.30 sati.

Prije sahrane i dženaze, u prijepodnevnim satima bit će upriličena i komemoracija.

U ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima bit će održan i protestno okupljanje u Sarajevu pod motom Skup podrške policiji Kantona Sarajevo.

U pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru, u petak, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Sjećanje / Neka im je laka zemlja bosanska: Ko su bili policajci koji su ubijeni u Sarajevu

U oružanom napadu Šehović je ubijen na licu mjestu, dok je Vujinović sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo, gdje su mu se borili za život. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za njegov, nažalost, on je preminuo u petak u poslijepodnevnim satima.

AA

Komentari

Komentara