Dan sjećanja na žrtve zločina na Kapiji i sve civilne žrtve rata

Spread the love
Menprom

Dan kada je počinjen zločin na Kapiji, kada je jednom agresorskom granatom sa Ozrena prekinut 71 mladi život, jedan je od najtežih dana u historiji Tuzle. Grad Tuzla svake godine organizuje komemorativno obilježavanje 25. maja, u znak sjećanja na žrtve zločina na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata.

Reha Centar

Ove godine će protokol komemorativnog obilježavanja 25. maja biti prilagođen mjerama koje su na snazi u cilju prevencije i zaštite od pandemije koronavirusa.

Imajući u vidu da veliki broj građana i delegacija želi odati poštovanje žrtvama zločina na Kapiji i svim civilnim žrtvama rata, Organizacioni odbor obilježavanja 25. maja moli sve građane i delegacije da se prilikom dolaska na Aleju mladosti na Slanoj banji i na Kapiju pridržavaju svih propisanih mjera zaštite (fizička distanca, zaštitna maska i ograničen broj osoba u grupi).

KOMEMORATIVNO OBILJEŽAVANJE 25. MAJA, DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE ZLOČINA NA KAPIJI I SVE CIVILNE ŽRTVE RATA, ORGANIZOVAĆE SE U UTORAK, 25.5.2021. GODINE, PREMA SLIJEDEĆEM PROTOKOLU:

Roditelji ubijene mladosti, preživjele ranjene žrtve i njihove porodice, predstavnici Grada Tuzle i drugih nivoa vlasti, kao i druge zvanične delegacije, položiće vijence i odati poštovanje, uz pridržavanje mjera zaštite i ograničeni broj osoba u delegaciji, prema slijedećem rasporedu:

11.00 sati    – Aleja mladosti (Slana banja)

12.00 sati    – Kapija

20.55 sati    – Oglašavanje sirena

aktuelno.ba

Komentari

Komentara