Dajana Čolić: Razumijem građane i njihovu ogorčenost ali ih molim da se svi zajedno pridržavamo mjera i prebrodimo ovo teško stanje

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona upozorio je građane da svako opuštanje i potcjenjivanje koronavirusa može biti katastrofalno te da se ponašaju odgovornije jer 393 aktivna slučaja koronavirusa uz 29 hospitaliziranih, od kojih dvoje na respiratoru, predstavljaju svojevrsno upozorenje.

Podsjećemo, jučer je u Tuzlanskom kantonu zabilježeno 47 novih slučejeva koronavirusa, a najnovije je žarište starački dom u Tuzlanskom naselju Šićki Brod.

Predsjednica Kriznog štaba i ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić istakla je da razumije građane i njihovu ogorčenost na neke afere i ličnosti ali kako to ne smije uticati na njihov odnos i ličnu odgovornost u pogledu izrečenih mjera zaštite, kako sebe tako i drugih oko sebe.

Ona je još dodala da bi svako novo uvođenje restriktivnih mjera značilo ekonomsku smrt ovog kantona ali imajući u vidu da je zdravlje najpreče nije isključeno da ako se nastavi ovaj trend pozitivnih na Covid, da će se neke restriktivne mjere vratiti na snagu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara