Da li vam je poznato ovo: Formirana je komisija koja ─çe …

Menprom

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kuni─ç i rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilovi─ç odr┼żali su sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada.

Reha Centar

Tokom sastanka, bilo je rije─Źi ┬áo pitanjima koja se odnose na potrebe dono┼íenja novog zakona o visokom obrazovanju, novih pedago┼íkih standarda i normativa visokog obrazovanja, koji su se do sada isklju─Źivo primjenjivali za prvi ciklus studija, te da se┬á novim standardima obuhvate i drugi i tre─çi ciklus studija. Potrebno je donijeti i Pravilnik o akreditaciji i eksternoj evaluaciji, a razgovaralo se i o planu upisa i finansijskim pitanjima.

Dogovreno je da se zajedni─Źki djeluje na promjeni stanja, te je ve─ç pokrenuta inicijativa za formiranje interresorne komisije koje ─çe krenuti u procese izrade navedenih dokumenata.

SASTANAK

Sastanku su prisustvovale i pomo─çnik ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahi─ç i pomo─çnik ministra za ekonomsko-finansijska pitanja Jasminka Kurevi─ç.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara