Čuvao Rooneyja a nakon meča morao do ponoći biti u baraci jer služi vojni rok

Spread the love
Rental Travel

Estonski lijevi bek Artur Pikk (21) odigrao je 90 minuta u nedjeljnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Engleske, a onda se oprostio od reprezentativne dužnosti kako bi nastavio – vojnu.

Reha Centar

Pikk je čuvao zvijezde Premier lige poput Waynea Rooneyja u Talinnu da bi se do ponoći morao vratiti na služenje vojnog roka u baraci. Vojni rok u Estoniji obavezan je za sve muškarce, do vrhunski sportaši ne moraju služiti uobičajenih osam mjeseci, već samo tri.

21-godišnji igrač navukao je vojničku odoru 29. rujna ne vjerujući da će biti potreban estonskoj reprezentaciji za kvalifikacije jer je bio treći izbor na lijevoj strani, a onda se odjednom našao na popisu za utakmice s Litvom i Engleskom.

Pikk je odlučio krenuti u vojsku u rujnu kako bi bio gotov do Božića, a omogućeno mu je da trenira sa svojim klubom Levadijom Tallinn nekoliko puta tjedno, iako obveze u vojsci su prioritet. Izbornik Magnus Pehrsson ostao je bez isključenog Kena Kallastea i ozlijeđenog Taija Tenistea pa je morao poslati molbu Estonskim obrambenim snagama da Pikka puste za utakmicu s Engleskom.

“Utakmica mi je bila teška jer nisam mogao trenirati redovito. Moramo se vratiti u baraku do ponoći i probuditi se u šest ujutro”, rekao je Pikk nakon sinoćnjeg 1:0 poraza.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara