Čudesni melem koji liječi skoro sve bolesti, a pravi se od samo tri sastojka

Spread the love
Rental Travel

Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti. Melemom se mogu liječiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i opekotine.

Reha Centar

Svakako, valja imati na umu da je melem bezopasna, te da vam ne može naškoditi.

Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti.

Sastojci:

1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)

400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)

60 grama pčelinjeg voska

Priprema:

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu.  U frižideru može stajati i do deset mjeseci.

Kada  melem koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike ovog melema tri puta na dan prije svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite  na bolno mjesto. Melemom će ojačati i nokte, te izliječiti hemeroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.

(Narodnilijek.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Komentari

Komentara