Cristianu Ronaldu u Dubaiju uručena nagrada: Ja sam svoj omiljeni fudbaler

Spread the love
Rental Travel

Portugalskom reprezentativcu i članu španskog Real Madrida, Cristianu Ronaldu, uručena je nagrada u okvriu 8. Međunarodne sportske konfrenecije koja se održava u Dubaiju, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

Konferenciji, koju ove godine pod naslovom “Jačanje budućnosti fudbala” organizuje Sportsko vijeće Dubaija, prisustvovali su brojni fudbalski stručnjaci, kao i fudbaleri iz brojnih evropskih i azijskih fudbalskih klubova.

U okviru konferencije Ronaldu uručena je nagrada Globe Soccer Award za “Best fan”. Ronaldo je tom prilikom kazao kako će u narednoj godini biti veliki izazov postići 69 golova, kao što je to uspio učiniti u 2013.

“Uvijek pokušavam biti što bolji, i tako povećavam broj postignutih golova”, kazao je Ronaldo.

Na pitanje koji je njegov omiljeni fudbaler, “Pa naravno ja”, odgovorio je Ronaldo, dodavši da su tokom mladosti njegovi idoli bili Luis Figo i Fernando Couto.

Tokom konferencije razgovaralo se o temama poput financije i globalizacija u fudbalu, kao i o stanju fudbalskih stadiona. Posjetioci konfrenecije imali su priliku slušati terenra Bayerna iz Munchena Pepa Guardiolu, trener Juventusa Antonio Conte, trenera reprezentaciju Rusije Fabia Capella, te mnogbrojnih fudbalskih stručnjaka iz cijelog svijeta.

(Anadolija/av)

Komentari

Komentara