Čović u Tuzli iskazao zabrinutost za ukupno političko stanje

FINRA PROMO

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je u srijedu Tuzlu gdje se susreo s rukovodstvom stranačkih organizacija, predstavnicima Katoličke Crkve, te braniteljskih i kulturnih udruga koje djeluju na području Tuzlanske županije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

FINRA PROMO

Kako kažu u priopćenju, Čović je izravno upoznao nazočne o aktualnoj situaciji kao i budućim smjernicama djelovanja.

Nazočni predstavnici udruga koji djeluju u okviru “Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga i institucija u TŽ”, prenijeli su Čoviću političko-društvenu situaciju i prilike na području Tuzlanske županije. Na sastanku je iskazana doza zabrinutosti za ukupno političko stanje, a koje za posljedicu ima slabljenje ekonomskih prilika, neizvjesnost i dodatno slabljenje ukupnog životnog standarda.

Na poseban način istaknuto je da ostaje žaljenje što nije došlo do dogovora ključnih aktera u Federaciji BiH jer je, kako se navodi u priopćenju, iskreni odnos i suradnja Bošnjaka i Hrvata na društveno-političkom planu od iznimne važnosti kako za Tuzlansku tako i druge županije.

Također, upućen je poziv i na jaču suradnju kroz organe državne i federalne vlasti s ciljem realizacije značajnih projekata za ovo područje.

Politički predstavnici naglasili su sve izraženiji problem ustavne i zakonske primjene konstitutivnosti naroda u institucijama u Tuzlanskoj županiji, a što je jedini zaštitni mehanizam za ostvarivanje prava naroda koji su manje brojniji na nekom od administrativnih teritorija.

Fena

Komentari

Komentara