Članovi Rotary Club-a Tuzla prisustvovali godišnjoj konferenciji Distrikta 1910

Spread the love
Rental Travel

Članovi Rotary Club-a Tuzla su 15. i 16.06. 2018.g. prisustvovali redovnoj godišnjoj konferenciji Distrikta 1910.
Konferencija je održana na jezeru Weissensee u organizaciji Rotary Club-a Hermagor.  Prisustvovalo je 275 predstavnika  Rotary klubova iz Austrije i Bosne i Hercegovine.

Reha Centar


Bosanskohercegovačku ekipu predstavljali su rotarijanci iz RC Tuzla, RC Bijeljina , RC Sarajevo, RC Doboj, RC Brčko i RC Banja Luka, ukupno oko 30 članova.


Prvog dana konferencije organizovana je šetnja na planinski vrh Naggler Alm i vožnja brodom  po jezeru Weissensee. U konferencijskom dijelu Guverner Distrikta 1910 gosp. Arno Kornhofer lprezentovao je svoje aktivnosti tokom ove rotarijanske godine, uključujuć i posjete klubovima .  U povečerje rotarijanci su uz zvuke Austrijskog vojnog orkestra i himnu Bosne i Hercegovine završili prvi dan druženja.


Drugog dana konferencije prezentovan je rad klubova iz Austrije, Bosne i Hercegovine,uključujući Rotaract, Interact i Rotex,  kao i aktivnosti u razmjeni mladih.
Aktivnosti Rotary kluba Tuzla prezentirao je assistent guvernera Mario Zovko.


Predsjedniku Rotary club-a Tuzla, Samiru Durmiću,  uručeno je posebno priznanje za najbolju Facebook stranicu i najkvalitetnije odnose sa javnošću u Distriktu 1910.

Na kraju konferencije predstavljen je Guverner Distrika 1910 za 2018/19.g.,  gosp. Ismail Sadek,  iz Rotary Club-a Tulin.

aktuelno.ba / Rotary Club Tuzla

Komentari

Komentara