Četiri godine čekanja na četiri trake od petlje Šićki do grada

Spread the love
Menprom

Sa gradnjom “četiri moderne trake” od petlje do Tuzle ne ide pa ne ide, kao ni sa obećanjima. Priča o “četiri moderne trake”počela je još 2008 godine pred Lokalne izbore, nastavljena u avgustu 2010, opet pred izbore, aktuelizirana 2012. godine opet pred izbore i vjerovatno će biti ponovo aktuelizirana tekuće 2014. godine, jer i ove godine su kao što vam je poznato izbori.

Reha Centar

PETLJA ŠIĆKI

U augustu 2012. godine, prilikom potpisivanja ugovora sa izvođačima, ministar Bijedić je rekao:

– Tuzla kao grad zaslužuje da se obrati maksimalna pažnja i da se pomogne koliko može u razvoju. Razlog naše posjete je potpisivanje ugovora za izvođačima puta u dužini od 3700 metara, dobićemo savremeni ulaz u Tuzlu sa zapadne strane. Kompanije su domaći konzorcij, iz Tuzlanskog kantona, i dobro je da se uvode domaće kompanije na moderna radilišta. Biće još puno radova i trebaće nam. Iduće godine otvaramo oko 5000 radnih mjesta na izgradnji puteva. Dragi Tuzlaci, iduće godine na proljeće ulazimo u Tuzlu sa zapadne strane modernim cestama. 

DSC_0150_3558

Dakle, trebali smo po obećanjima u Tuzlu sa četiri moderne trake na proljeće 2013. godine, ali nismo, kao što nismo ni na proljeće 2014. Ovih dana ponovo smo primijetili više mašina nego inače, pa možda se nešto i desi recimo do jeseni 2014. godine jer tada su “Veliki Opći izbori”.Valjda ovo jednom neko završi pa neka i izbora, jer kako bi se narod lagao da nije Evrope, petlje, četiri trake, integracija, novih radnih mjesta i sl.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara