Čestitka premijera Vlade TK Bege Gutića povodom Dana Oružanih snaga BiH

Menprom

Povodom obilježavanja desete godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio je javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim pripadnicima Oružanih snaga BiH upućujem iskrene čestitke u povodu jubilarne godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ispunjavajući sve obaveze koje su pred vas postavljene u procesu reforme odbrane i približavanja punopravnom članstvu u NATO-u potvrdili ste da su Oružane snage BiH već sada respektabilna snaga i važan faktor sigurnosti ne samo BiH nego i cijelog regiona.

Ovu priliku želim iskoristiti i da se zahvalim pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su svojim nesebičnim angažovanjem spašavali živote i imovinu naših građana u područjima pogođenim poplavama, klizištima i drugim elementarnim nepogodama. Svojim djelima pokazali ste da ste pouzdan oslonac i prijatelj na kojeg možemo računati onda kad nam je to najpotrebnije.

Uzimajući u obzir sve navedeno, stalno napredovanje i usavršavanje oružanih snaga naš je zajednički cilj i na tom putu svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u narednom periodu želim mnogo uspjeha.“

Ured za informisanje Vlade TK

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara