Čestitka premijera TK Kadrije Hodžića u povodu Dana nezavisnosti BiH

Spread the love
Rental Travel

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

„Svim građanima Bosne i Hercegovine u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime upućujem čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tog dana 1992. godine 64 % građana BiH potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje „da li ste za to da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda“. Tog dana 1992. godine nastavljen je historijski hod naše zemlje kao suverene i samostalne države.

Istrajavanje na tomu putu, nažalost, moralo se platiti visokom cijenom.

Za slobodu u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, koju danas svi mi uživamo, izborili su se  oni dostojanstveni ljudi i patriote, čija ih je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu.

U ovim teškim vremenima, punim novih izazova, moramo pokazati spremnost za očuvanje tih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim okolnostima. A to je danas snažna odlučnost svih nas da ćemo dati svoj puni doprinos na razvoju moderne, evropski orijentisane  Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, za kakvu se i jesmo izjasnili 1. marta 1992. godine.“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara